Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

HAVlunsj: Plastic Pollution

17. april 2023 @ 10:30 am - 12:30 pm

Denne gangen arrangeres HAVlunsj av NCE Seafood Innovation og temaet skal plaste.

PÅMELDING HER

Plastforurensning er et presserende problem som har betydelige negative konsekvenser for det marine miljøet, dyrelivet og menneskers helse. Spesielt engangsplast utgjør en stor trussel ettersom det tar århundrer å bryte ned og ofte havner i hav og vannveier. Det er imidlertid muligheter for å ta tak i dette problemet gjennom sirkulære forretningsmodeller som fremmer gjenbruk og resirkulering av plast. I HAVlunsj skal vi utforske utfordringene plastforurensning gir og vise frem innovative løsninger og strategier for å skape en mer bærekraftig og sirkulær økonomi.

På scenen får vi høre Handelens Miljøfond (HMF), som nylig har gitt ut tre rapporter som skisserer metoder for å etablere en sirkulær plastøkonomi, også presentere sine funn. Circmar AS vil ta sitt arbeid med å utnytte resirkulert plast hentet fra blant annet fiskegarn til å produsere nye resirkulerte fiskekasser som kan leies ut til aktører i havbruksnæringen. I tillegg introduserer Bremnes Seashore sine initiativer som inkluderer bruk av sirkulære plastpaller.

Som alltid serverer vi mat til både sinn og kropp. Husk å melde deg på arrangementet slik at vi kan bestille mat deretter.

Program:
11.15: Påmelding/ mingling

11.30: Introduksjon

11.35: Handelens Miljøfond (HMF) skisserer metoder for å etablere en sirkulær plastøkonomi

11:50: Circmar AS tar på seg arbeidet med å utnytte resirkulert plast hentet fra fiskegarn

12.05: Bremnes Seashore innfører bruk av sirkulære plastpaller

12.25: Rund av

 

HAVlunsj er en serie lunsjmøter holdt av VIS, Maritime Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation Cluster, Marineholmen og NCE Maritime CleanTech. HAVlunsj er en uformell møteplass for maritime næringer, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging.

Detaljer

Dato:
17. april 2023
Tid
10:30 am - 12:30 pm
Hjemmeside:
https://www.eventbrite.com/e/havlunsj-plastic-pollution-tickets-603624536237

Sted

Mellomrommet

Detaljer

Dato:
17. april 2023
Tid
10:30 am - 12:30 pm
Hjemmeside:
https://www.eventbrite.com/e/havlunsj-plastic-pollution-tickets-603624536237

Sted

Mellomrommet